La nostra història

Coneix-nos una miqueta millor
Qui som

L’any 2008 es va crear la nostra entitat. Va néixer sota l’aixopluc de la Basílica de Santa Maria del Mar, justament amb el nom d’Amics del Pessebre de Santa Maria del Mar, amb l’objectiu inicial de cobrir el que molts simpatitzants de la Basílica consideraven una mancança: recuperar el que en altres temps havia estat una tradició històrica, el pessebre de Santa Maria del Mar.

La idea va ser tot un èxit i des del primer moment va rebre el suport total de la pròpia Parròquia així com el recolzament popular reflectit per l’important número de voluntaris que participaren en la construcció del pessebre i en l’interès i les mostres de suport rebudes, sobretot per part dels feligresos.

Naixia la segona entitat pessebrista de Barcelona fins la data d’avui i membre de la Federació Catalana de Pessebristes i de la Coordinadora de Gegants i Bestiari de la Ciutat Vella – La Casa dels Entremesos. L’associació es caracteritza, de bon principi, per un esperit i mentalitat oberta on es barregen diverses franges d’edat i visions del món del pessebre, no únicament pessebres tradicionals i en la que la innovació juga un paper imprescindible.

L’èxit d’aquesta primera realització i l’experiència adquirida animen al grup de fundadors a marcar-se fites i objectius més ambiciosos, malgrat ser els autors ja, des de bon principi, de la realització d’un dels pessebres més importants de la nostra ciutat, amb 32 m2 de superfície i situat a la cripta, sota l’altar de Santa Maria del Mar.

Sorgeixen diverses constatacions que acaben esdevenint objectius per a l’associació:

La necessitat de difondre l’art i la tècnica de la construcció dels pessebres entre el gran públic i que el “fer pessebres” deixi d’esdevenir una activitat reservada només a entesos i virtuosos o artesans.

La necessitat d’innovar al voltant del món de la creació dels pessebres, dels materials i de les tècniques.

La necessitat d’estudiar i investigar sobre la història del món dels pessebres al nostre país.

La voluntat d’estendre i fomentar la creació de pessebres públics i oberts a la visualització dels ciutadans.

Com a conseqüència d’aquests objectius sorgeix la realització d’un seguit d’activitats en els anys posteriors i un creixement de l’entitat que l’empeny a mirar més enllà de la Basílica de Santa Maria del Mar i obrir-se a la resta de la Ciutat.

Fruit d’aquesta obertura i de la vinculació dels seus integrants amb la Ciutat Vella i amb els grups de Cultura Popular d’aquest territori, demana i li és acceptada, l’entrada com a soci de ple dret en la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella i, com a conseqüència, fixa la seva seu a La Casa dels Entremesos.

Finalment, l’any 2011, l’associació ha canviat el seu nom pel de Associació de Pessebristes de Ciutat Vella de Barcelona, com a senyal inequívoca de la seva aposta per aquest districte de la nostra ciutat.

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies