Més informació sobre les galetes

¿Què es una galeta?

Una galeta es un fitxer de text inofensiu que s’ emmagatzema en el seu navegador quan visita quasi qualsevol pàgina web. La utilitat de la galeta es perquè la web sigui capaç de recordar la seva visita quan torni a navegar per la pàgina. Encara que molta gent no ho sap les galetes es porten utilitzant des de fa 20 anys, quan van aparèixer els primers navegadors per la World Wide Web.

¿Què NO ES una galeta?

No es un virus, ni un troià, ni un cuc, ni correu no desitjat, ni programari espia, ni obre finestres pop-up.

¿Quina informació emmagatzema una galeta?

Les galetes no s’emmagatzemen l’ informació sensible sobre vostè, com targetes de crèdit o dades bancaries, fotografies, el seu DNI o informació personal, etc. Les dades que guarden son de caràcter tècnic, preferències personals, personalizació de continguts, etc.

El servidor web no associa a vostè com persona sinó al seu navegador web. De fet, si vostè navega habitualment per Internet Explorer i prova a navegar per la mateixa web amb Firefox o Chrome veurà que la web no es dona compta que vostè es la mateixa persona perquè en realitat està associat al navegador, no a la persona.

¿Què tipus de galetes existeixen?

 • Galetes tècniques: Son les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan està navegant un humà o una aplicació automatizada, quan navega un usuari anònim i un registrat, tasques bàsiques per el funcionament de qualsevol web dinàmica.
 • Galetes de anàlisi: Recullen informació sobre el tipus de navegació que està realizant, les seccions que més utilitza, productes consultats, franja horària d’ ús, idioma, etc.
 • Galetes publicitaries: Mostren publicitat en funció de la seva navegació, el seu país de procedència, idioma, etc.

¿Què son les galetes propies i les de tercers?

Les galetes pròpies son les generades per la pàgina que està visitant i les de tercers, son les generades per serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.

¿Què passa si desactivo les galetes?

Perquè entengui l’abast que pot tenir desactivar les galetes li mostrem uns exemples:

 • No podrà compartir continguts d’ aquesta web en Facebook, Twitter o qualsevol altre xarxa social.
 • El sitio web no podrà adaptar els continguts a les seves preferencies personals, com sol passar en les botigues en línia.
 • No podrà accedir al àrea personal d’ aquesta web, com per exemple Mi cuenta, o Mi perfil o Mis pedidos.
 • Botigues online: Li serà impossible realitzar compres en línia, hauran de ser telèfoniques o visitant la botiga física si és que disposa d’ella.
 • No será posible personalitzar les seves preferèncias geogràfiques com franja horària, divisa o idioma.
 • El lloc web no podrà realitzar analítiques web sobre visitants, trànsit a la web, el que dificultarà que la web sigui competitiva.
 • No podrà escriure al blog, no podrà pujar fotos, publicar comentaris, valorar o puntuar continguts. La web tampoc podrà saber si vostè és un humà o una aplicació automatitzada que publica correu no desitjat.
 • No es podrà mostrar publicitat sectoritzada, el que reduirà els ingressos publicitaris de la web.
 • Totes les xarxes socials fan servir galetes, si les desactiva no podrà utilitzar cap xarxa social.

¿Es poden eliminar les galetes?

Sí. No només eliminar, també bloquejar, de forma general o particular per un domini específic.

Per eliminar les galetes d’un lloc web ha d’anar a la configuració del seu navegador i podrà cercar les associades al domini en qüestió i procedir a la seva eliminació.

A continuació us expliquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome. Nota: aquests passos poden variar en funció de la versió del navegador:

 1. Aneu a Configuració o Preferències mitjançant el menú Arxiu o bé clicant la icona de personalització que apareix a dalt a la dreta.
 2. Veurà diferents seccions, punxi l’opció Mostra opcions avançades.
 3. Vagi a Privacitat, Configuració de continguts.
 4. Seleccioni Totes les galetes i les dades de llocs.
 5. Apareixerà un llistat amb totes les galetes ordenades per domini. Perquè li sigui més fàcil trobar les galetes d’ un determinat domini introduexi parcial o totalment la direcció en el camp Cercar galetes.
 6. Després de realitzar aquest filtre apareixeran en pantalla una o diverses línies amb les galetes de la web sol·licitada. Ara només té que seleccionar-la i prémer la X per procedir a la seva eliminació.

Per accedir a la configuració de les galetes del navegador Internet Explorer feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Eines, Opcions d’ Internet
 2. Feu clic en Privacitat.
 3. Moveu el botó lliscant fins a ajustar el nivell de privacitat que desitgi.

Per accedir a la configuració de les galetes del navegador Firefox feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Aneu a Opcions o Preferencies segons el seu sistema operatiu.
 2. Feu clic en Privacitat.
 3. En Historial trieu Utilitzar una configuració personalitzada per l’ historial.
 4. Ara veura l’ opció Acceptar galetes, pot activarla o desactivarla segons les seves preferencies.

Per accedir a la configuració de les galetes del navegador Safari para OSX feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Preferencies, després Privacitat.
 2. En aquest lloc veurà l’ opció Bloquejar galetes perquè aquest ajusti el tipus de bloqueig que vol fer.

Per accedir a la configuració de les galetes del navegador Safari para iOS feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Ajustos, després Safari.
 2. Vagi a Privacitat i Seguretat, veurà l’ opció Bloquejar galetes perquè aquest ajusti el tipus de bloqueig que vol fer.

Per accedir a la configuració de les galetes del navegador per dispositius Android feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Executi el navegador i premi la tecla Menú, després Ajustos.
 2. Vagi a Seguritat i Privacitat, veurà l’ opció Acceptar galetes perquè activi o desactivi la casella.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per dispositius Windows Phone feu el següent (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Obri Internet Explorer, després Més, després Configuració
 2. Ara pot activar o desactivar la casella Permetre galetes.

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de galetes, cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies